середу, 9 березня 2016 р.

Свято рідної мови

Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кілька тисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.
Мова функціонує і розвивається тільки в людському суспільстві. Це найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.
Наше спілкування між собою зрозумілою нам мовою в переважній більшості випадків має для нас величезне значення. Мова та її наріччя стають не просто засобом комунікації, але й відкривають для нас дуже широкі можливості. Людина так звикає до рідної мови, що вона стає невід’ємною частиною її власної особистості. Так створена людина, що рідною зазвичай стає найбільш близька до неї та її душі мова.
23 лютого у бібліотеці відбулося свято рідної мови "Без мови рідної, й народу нашого нема". З вступним словом виступила Зав. бібліотекою Гарасимишин О. М. В заході взяли участь учні 6 і 9 класів та вчитель української мови і літератури Лісова Зоряна Ігорівна.



Немає коментарів:

Дописати коментар