вівторок, 28 червня 2016 р.

Година спілкування "Вибір професії-важливий крок у житті людини"

Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість - одна з  найважливіших  умов відчуття життєвої повноцінності. Вибір навчального закладу, а згодом професії, значною мірою впливає на все наступне життя молодої людини. Тут не можна покладатися на випадковість, квапитися. Необхідне найсерйозніше ставлення до цієї проблеми.
Не менш важлива обставина - людина повинна робити те, до чого має хист і здібності. Таку працю вона виконуватиме залюбки і найкраще. Це принесе користь людині і всьому суспільству. Звичайно, свої таланти і нахили можна успішно виявити, застосувати в багатьох професіях, а не тільки в одній, як часом помилково уявляють батьки та діти. Щоб дійти правильного рішення, треба бути добре поінформованими. І хоча в цьому плані школи, підприємства, державні та громадські організації проводять значну роботу, необхідно самим виявити ініціативу і шукати належну інформацію.
Багато зла може привести прагнення батьків за всяку ціну «пробитися» до певної школи, до певної спеціальності, якщо дитина не виявляє до цього ані хисту, ані бажання. Багато людей й досі дуже обмежено уявляють собі коло професій, які можна здобути в різноманітних навчальних закладах.
Якби суспільство виходило з таких уявлень, то ми б мали повно продавців, кухарів, перукарів, водіїв, юристів, співаків та акторів, а для решти професій, а їх переважна більшість, людей би не вистачило.
При виборі професії молодим людям необхідно враховувати всі обставини, пов'язані з майбутньою трудовою діяльністю, вміти правильно порівнювати стан свого здоров'я і негативні фактори професії. Це дозволить їм надовго зберегти свої життєві сили і досягти великих успіхів у житті та кар'єрі.
Зробити правильний вибір – значить обрати таку професію, яка потрібна суспільству, тобто затребувана на ринку праці. Крім того, вона повинна бути доступною для вас, відповідати вашим природним здібностям, знанням і вмінням. І найголовніше – обрана професія має приносити радість, достаток, задоволення.
15 квітня у Ремезівцівському НВК проведено годину спілкування спільно з вчителем української мови і літератури Лісовою З. І. На заході були присутні заступник директора Смерека Л. М., шкільний бібліотекар Замківська М. М. та організатор масових заходів Григорів О. Й. Захід проведений з учнями 9 і 11 класів.










Немає коментарів:

Дописати коментар