вівторок, 28 червня 2016 р.

"Читаємо вірші Івана Франка мовами світу"

 Незабаром Україна зустрічатиме ще один прекрасний ювілей свого славного сина, невтомного борця за справедливість, за світлу долю рідного народу – Івана Яковича Франка, нашого земляка. Цього року, 27 серпня, виповниться 160 років від дня народження великого літератора. Слово поета – живе і діяльне. Воно і в ХІХ, і в ХХ і в нинішньому ХХІ столітті піднімає дух української нації, веде до найсвітліших вершин краси і духовності, утвердження і розвитку українського народу, у величне царство рідної мови та класичної літератури.
     Визначним є те, що цей Титан Духу на початку ХХ-го століття побував у нашому рідному місті, зі сцени Народного Дому (який тоді знаходився по вулиці Шашкевича) читав свого «Мойсея».
     Майже усі відомі критики і класики словянських народів ХІХ і ХХ століть досліджували  творчість і писали твори про Івана Франка. Та сам Франко написав стільки, скільки,  мабуть, написали всі українські літератори до початку ХХ століття. Його праці забагато для безсмертя однієї людини, тому його трудом обессмертився наш народ.  
     10 травня в районній бібліотеці для дітей зібралося 36 учасників (учнів 8-9 класів) поетичного конкурсу-марафону "Читаємо вірші Івана Франка мовами світу " щоб послухати, як звучить поезія. І не просто поезія, а поезія одного з найталановитіших українських літераторів,  яка буде линути як на нашій рідній мові так і на мовах світу – англійській, німецькій, польській. У нелегкій боротьбі перемогу здобула учениця 9 класу Ремезівцівського НВК Лісова Зореслава та бажаємо їй  успіху в обласному конкурсі-марафоні, який відбудеться 27 вересня 2016 року в обласній бібліотеці для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар